Het gebruik van video

In het hedendaagse tijdperk wordt veel tekst als vervelend ervaren. Er wordt steeds meer beeldmateriaal gebruikt wat het tekstuele gedeelte kan "vervangen".

Video's kunnen daarentegen nog veel meer bewerkstelligen. U kunt bijvoorbeeld door middel van een bedrijfsfilm het hele verhaal van uw bedrijf vertellen in zeg maximaal drie minuten.

Door dynamiek in te brengen in de films is deze ook nog eens leuk om naar te kijken.

Bewegende beelden blijven sneller boeien en kunnen enorm veel zeggen in een beperkte tijd.

Er zijn veel verschillende manieren waarop u  video materiaal in kunt zetten. Zo kunt u bijvoorbeeld uw relaties een USB stick schenken waar u uw bedrijfsfilm op plaatst.
U kunt uw bedrijfsfilm gebruiken op een beurs, bij een bezoek aan een nieuw bedrijf. Eigenlijk zou uw bedrijffilm in veel gevallen een vervanging kunnen zijn voor een powerpoint presentatie.

Uw kunt uw bedrijfsfilm ook erg gemakkelijk inzetten via social media kanalen. Zo kunt u deze bijvoorbeeld op YouTube plaatsen en delen via Twitter, Facebook en Hyves. U zult in de loop van de tijd zien dat er meer bezoekers naar uw website komen.

U kunt bijvoorbeeld ook zogenaamde tutorial filmpjes (filmpjes die ergens uitleg over geven) maken om uw publiek te informeren.

Hieronder een voorbeeld van een tutorial filmpje. Dit filmpje is van een 17 jarig Nederlands meisje. Zij geeft in haar filmpjes uitleg over het gebruik van make-up producten. Haar video's worden gemiddeld genomen individueel zo'n 50.000 keer bekeken.
U kunt begrijpen dat een dergelijk soort bereik grote positieve gevolgen kan hebben voor uw bedrijf.
 

Misschien heeft u er al eens van gehoord maar virale campagnes zijn momenteel helemaal in trek. Een virale campagne is eigenlijk een campagne waarin een bepaalde boodschap (bijvoorbeeld een video of een spelletje) opgepakt wordt door een groep mensen. Deze groep deelt vervolgens op eigen initiatief deze boodschap met hun netwerk. Vervolgens deelt het netwerk van de bovenliggende persoon de boodschap weer met hun netwerk en er ontstaat een piramide constructie. Op dit moment is er sprake van een viraliteit. 

Video materiaal maakt in veel virale campagnes deel uit van de media mix (inzet van de verschillende media).

Hieronder ziet u een voorbeeld van een succesvolle virale campagne.

Wij zullen in een toekomstig artikel dieper in gaan op het begrip "virale campagnes"

Tot slot is video een ideale tool voor evenementen.
U kunt uw bezoekers op een leuke manier terug laten blikken op uw evenement. Op deze manier creëert u een binding met uw evenement en uw doelgroep.
Daarnaast zal uw doelgroep deze filmpjes hoogstwaarschijnlijk ook delen met hun netwerk.
Het eindresutaat van een "event film" is dus 1. Meer binding tussen uw merk en uw doelgroep en 2. Bereik van potentiële bezoekers.

Video is een door veel bedrijven onderschat medium waarmee u voor een relatief lage prijs een groot bereik kunt behalen.

Met deze bovenstaande zin wil ik graag dit artikel afsluiten.

Ik dank u voor uw tijd en hoop dat u iets aan dit artikel heeft gehad.

Gratis Nieuwsbrief

Ontvang Gratis alle nieuwtjes
op het gebied van websites!

Laatste nieuws item

Als Business Partner van VSM Media mag Noventief met trots mededelen, het goede doel Energy4All te mogen steunen. .... meer